Уряд схвалив проект "податкової амністії"

Четвер, 30 квітня 2009, 19:20

Кабінет міністрів на засіданні в середу схвалив законопроект, яким передбачається проведення так званої "податкової амністії".

Законопроект "Про особливий порядок декларування доходів, з яких не сплачено податки, збори (обов'язкові платежі) до бюджетів та державних цільових фондів", розроблений Міністерством фінансів, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, проектом закону передбачається запровадження механізму добровільного декларування фізичними та юридичними особами доходів, з яких не сплачено встановлені законодавством України податки.

Період проведення "податкової амністії" - 6 місяців. За легалізацію доходів буде сплачуватись державне мито за диференційованими ставками, залежно від періоду, у який будуть задекларовані доходи: у перший місяць - 4% від вартості об'єкта декларування, у другий та третій – 6% та 8% - протягом трьох останніх місяців легалізації.

Окрім цього, законопроектом передбачаються державні гарантії суб'єктам легалізації. Так, особи, які здійснили легалізацію, не будуть притягуватись до кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення податкового законодавства щодо легалізованих об'єктів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування