Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Позика Москви може коштувати Україні ще більшої дестабілізації

Четвер, 30 квітня 2009, 21:33

Україна є серед 10 країн світу, де погіршення економічної ситуації загрожує серйозними політичними потрясіннями.

Про це йдеться у дослідженні впливової американської аналітичної компанії Eurasia Group, що спеціалізується на дослідженні політичного ризику та політичних консультаціях.

Автори дослідження вважають, що нинішня економічна криза пробудила потенціал нестабільності, який важко було уявити собі ще півроку тому.

Якщо економічна ситуація погіршиться в Україні, країна може повернутися до російської зони впливу, бо саме там її влада буде шукати для себе фінансову підтримку.

Отримання позики від Москви коштуватиме Україні значних політичних поступок. Але, на думку аналітиків компанії Eurasia Group, це призведе не до стабілізації, а до ще більшої дестабілізації України, бо можуть зруйнуватися ті, ще нетривкі, політичні інститути, які Україна будувала за зразком західних демократій.

Президент компанії Eurasia Group Ян Бреммер у коментарі Радіо "Свобода" зазначив: "Ми вже були свідками доволі тривалої соціальної нестабільності в Україні. Вона наростатиме по мірі зростання фінансової кризи та економічного спаду".

"Тож, якщо Україна не отримає достатньо міжнародної підтримки, вона зможе розраховувати лише на Москву", - попередив він.

Ризик розвитку подій за таким сценарієм американські фахівці оцінюють у 15%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування