Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція продовжить мітингувати, поки Саакашвілі не піде у відставку

Понеділок, 11 травня 2009, 18:22

Зустріч президента Грузії та радикальної опозиції в Тбілісі завершилася. Представники опозиції і парламентської більшості залишили будівлю МВС, де проходила зустріч.

"Сприйняття ситуації в Грузії у Саакашвілі і нас різне", - заявив журналістам після переговорів лідер радикальної опозиції Леван Гачечіладзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Він (президент) вважає, що в країні все добре, а ми вважаємо, що все дуже погано", - заявив Гачечіладзе від імені опозиціонерів, що брали участь у зустрічі.

"Ми продовжимо наші акції до виконання нашої головної вимоги - відставки Саакашвілі", - наголосив опозиційний лідер.

Як заявила журналістам Саломе Зурабішвілі, "ми виклали своє бачення ситуації і виходу з неї, але ці підходи не були розділені президентом".

У свою чергу президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що запропонував опозиції створити спільну комісію, яка розробить збалансовану конституційну модель.

"Сьогодні я запропонував опозиційним групам, радикальній опозиції і відносно помірній, спільними зусиллями на паритетних засадах створити конституційну комісію", - заявив президент Грузії. За його словами, він також запропонував, щоб цю комісію очолив представник опозиції.

Президент зазначив, що опозиція зможе визначати порядок денний і всі процедури в ході роботи цієї комісії, а влада в свою чергу "готова до всілякої співпраці з цією комісією".

"Я запропонував їм також розпочати спільну роботу над Виборчим Кодексом", - сказав Саакашвілі, зазначивши, що "сьогодні які б вибори не проводилися, всі радикальні групи будуть казати, що погодяться лише з тими результатами, де вони переможуть".

"А для деяких груп вибори - це шанс ще більше загострити ситуацію. Так давайте домовимося про таку систему, де ніхто не стане оскаржувати підсумки виборів", - заявив він.

За словами Саакашвілі, він запропонував і спільну роботу над реформою судової системи, а також запропонував співпрацю в різних структурах.

"Я готовий побачити представників різних опозиційних груп на різних відповідальних постах", - заявив Саакашвілі.

Він також повідомив, що запропонував опозиції справедливу кількість місць в наглядовій раді громадського телебачення.

Також Саакашвілі запропонував створити на базі другого каналу ( "Меоре архі") таке телебачення, де різним політичним групам буде надана можливість ділитися своєю думкою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...