Екс-заступник Піскуна: "Мене не просили посадити Колеснікова"

Вівторок, 12 травня 2009, 10:47

Колишній заступник генпрокурора Віктор Шокін заперечує свою співучасть у фальсифікації "справи Колеснікова" і свій зв'язок з Петром Порошенком.

Про це він сказав "Сегодня", коментуючи інформацію про те, що в 2005 році він разом з Порошенком пропонував тодішньому генпрокурору Святославу Піскуну заарештувати Бориса Колеснікова і брата бізнесмена Ріната Ахметова Ігоря і "заробити" таким чином два мільярди доларів.

За словами Шокіна, Піскун був повністю в курсі "справи Колеснікова".

"Якщо я щось робив не так, чому Піскун, володіючи всіма повноваженнями генпрокурора, не припинив справу?", - зазначив він.

За словами Шокіна, вперше про справу Колеснікова він дізнався саме від Піскуна, який доручив йому розібратися, чи є в матеріалах, що надійшли з МВС щодо голови облради, склад злочину.

Шокін передав матеріали своїм підлеглим і ті нібито виявили можливий склад злочину, про що Шокін і повідомив Піскуну.

Саме Піскун, за словами його колишнього заступника, сказав, що потрібно порушувати справу щодо Колеснікова.

Також Шокін стверджує, що ніколи не чув про пропозиції Колеснікову "викупити" свій арешт, і ні з тодішнім головою МВС Юрієм Луценком, ні з тодішнім секретарем РНБО Порошенком він це питання не обговорював.

"Ніхто мене не просив посадити Колеснікова або відпустити, чи ще щось "порєшать", - сказав він.

"Сегодня" також пише, що у вівторок Шокіна чекають на допит в ГПУ у "справі Колеснікова" в якості свідка.

Як відомо, раніше ЗМІ писали про те, що Піскун нещодавно також давав свідчення ГПУ у "справі Колеснікова" і на допиті нібито розповів, що незадовго до арешту Колеснікова до нього прийшов Порошенко і заявив, що, знає, "як заробити 2 мільярди доларів".

Треба, мовляв, заарештувати Колеснікова і брата Ахметова, "тоді Рінат за них двох все віддасть".

Піскун, за його словами, відмовився. Після чого Порошенко нібито вимовив: "Ну тоді ми підемо до твого заступника Шокіна".

За даними "Сегодня", на візит до Піскуна у справі Колеснікова ходив і Луценко.

Сам Колесніков нещодавно заявив, що перед своїм арештом у 2005 році він зустрічався з Порошенком, і він назвав умови, за яких донецький бізнесмен і депутат міг уникнути кримінального переслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування