Литвин нагадав "регіонам" про їхніх негідників

Вівторок, 12 травня 2009, 11:47

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує розглянути питання звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка після того, як буде отримана офіційна інформація.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, коментуючи блокування трибуни Партією регіонів з вимогою відправити у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Луценко написав відповідну заяву і кадрове питання вимагає відповідного розгляду в комітетах. Всі фракції погодились розглядати питання. Хоча моя особиста позиція – розглядати це питання, коли отримаємо офіційну інформацію від МЗС, щоб було офіційне тлумачення цього непривабливого інциденту", - заявив він.

З його словами, він розмовляв з в.о міністра закордонних справ Костенком та самим Луценком і вони погодилися прибути на розгляд.

"Хоча міністр вказав у заяві, щоб розглядали без його присутності, але він погодився прибути. Інформація від МЗС, думаю, надійде за кілька годин", - пояснив Литвин.

Спікер також нагадав, що міністри попередніх урядів теж потрапляли в некрасиві ситуації, але тоді спрацьовував принцип "негідник, але наш негідник".

На запитання, чому міністра не відсторонили від виконання обов’язків, Литвин нагадав, що це прерогатива уряду.

На питання, як голосуватиме фракція Блоку Литвина, спікер запевнив, що "фракція ухвалить об’єктивне рішення".

Він також сказав, що якщо факти підтвердяться, то його ставлення до цього інциденту "різко негативне".

Водночас спікер відзначив, що МЗС у вівторок відправило вже другу ноту, але відповіді по інциденту від німецької сторони так і не отримало.

Литвин також поскаржився, що депутати своїм блокуванням трибуни не дозволяють розглянути закон про гральний бізнес.

"Думаю, що ми можемо говорити про те, що немає бажання ухвалювати закон про гральний бізнес. Всі говорять про необхідність унормування цієї теми. Разом з тим, коли ми домовились про розгляд цього питання – не дають його розглядати. Це підтвердження того, хто чиї інтереси захищає", - заявив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування