Кучма не боїться Тимошенко, бо вже був на межі життя і смерті

Вівторок, 12 травня 2009, 12:11

Екс-президент Леонід Кучма негативно ставиться до намірів Віктора Ющенка балотуватися в президенти на другий термін.

"Я не знаю, яку мету ставить перед собою Ющенко. Чи то він вирішив влаштувати перевірку соціологам, які кажуть, що у нього немає шансів, чи то захотів насолити, відібрати голоси у когось із реальних кандидатів на перемогу - тобто бути технічним кандидатом", - сказав Кучма в інтерв'ю "Фокусу".

Водночас, на його думку, "антиющенківського Майдану" в Україні скоріше за все не буде.

"Скоріше ні, ніж так. А з іншого боку, цей Майдан ми, власне, вже бачимо. Я маю на увазі рейтинг довіри до чинного президента", - сказав Кучма.

Він також спростував висловлювання лідера Компартії Петра Симоненка про те, що він разом з Ющенком буде працювати над обранням на посаду президента Арсенія Яценюка.

"Ну що можна думати про висловлювання Петра Симоненка на будь-яку тему? Керівник Комуністичної партії досі не повідомив країні і світу, коли в одній окремо взятій Україні буде побудовано комунізм", - сказав Кучма.

"Що стосується Яценюка (цей список можна продовжити: Литвин, Тігіпко - я про них завжди говорив добрі слова), то у нашого політичного бомонду проявляється дивовижна властивість: варто промовити що-небудь гарне, тут же починається "наїзд" - і на того, про кого сказали, і на того, хто це сказав. Невже це наша національна риса?", - додав він.

Кучма також зазначив, що не боїться можливого приходу до влади Юлії Тимошенко.

"Чого мені боятися? Я вже своє відбоявся. Я багато разів був в критичних ситуаціях, коли мова йшла буквально про життя і смерть. Знаєте, під час пуску ракет виникали різні ситуації", - сказав екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування