Ющенка готують до зустрічі з Обамою

Вівторок, 12 травня 2009, 12:52

В секретаріаті президента працюють над організацією зустрічі Віктора Ющенка з його американським колегою Бараком Обамою.

Про це повідомив сам Ющенко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає прес-служба президента.

"Ми працюємо зараз над тим, щоб така зустріч з Президентом Обамою була організована, працюємо зараз активно по лінії РНБО", - сказав він.

"Я задоволений тим, як розвиваються наші відносини вже в рамках роботи нової адміністрації Сполучених Штатів", - зауважив Ющенко.

Торкаючись теми перебування на території України Чорноморського флоту Російської Федерації, президент наголосив, що на сьогодні існує чітка правова база врегулювання цих відносин.

"Думаю, що важливо зараз для обох сторін чітко і ясно заявити про відданість попереднім домовленостям - що сторони поважають ці домовленості, і немає жодного сумніву, що якась із сторін їх не виконає", - зазначив він.

"Попри всі політичні атаки, спекуляції, ініціативи Україна повинна бути на високому рівні по даній дискусії і витримати повноту виконання всіх зобов'язань, які вона взяла до 2017 року. Разом з тим Росія повинна виконати свою частину", - сказав Ющенко.

Серед головних тем розмови - українсько-російські відносини, взаємини України та США; енергетична політика нашої держави, зокрема перспективні проекти цієї сфери; ситуація у Верховній Раді тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування