Ющенко вважає, що хитання України не впливають на ЄС

Вівторок, 12 травня 2009, 13:43

Президент Віктор Ющенко переконаний, що політична нестабільність всередині України не впливає на інтенсифікацію її відносин з Європейським Союзом.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "1+1", коментуючи ініціативу ЄС "Східне партнерство", установчий саміт якої відбувся у Чехії 7 травня.

Ющенко оцінив підсумки цієї події як виключно позитивні, повідомляє прес-служба президента.

"Великою перемогою є те, що у декларацію потрапила як глобальна мета такої політики - політична асоціація і економічна інтеграція країн Східної Європи, у тому числі, України, до Європейського Союзу", - сказав він.

У цілому президент назвав надзвичайно успішним розвиток відносин з ЄС в останні чотири роки.

Крім того, глава держави прокоментував перспективи роботи нафтогону "Одеса-Броди" в аверсному напрямі в рамках розгортання Євро-Азійського нафтотранспортного коридору.

На переконання президента, саме такий напрям нафтогону, додаткові комерційні вигоди якого підтверджені новим ТЕО у квітні, убезпечений від політичного впливу всередині України, в тому числі фактора президентських виборів.

"У нас є міжурядова угода між Україною і Польщею про перехід на аверсний режим у рамках реалізації ЄАНТК, тому насправді правова основа уже настільки детально опрацьована, щоб ми кінець-кінцем прийшли до раціонального використання одної з успішних газотранспортних артерій України, що шанси опонентів шукати якесь зволікання, у тому числі, президентські вибори, є досить мінімальні", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування