Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Луценка просить політиків не розводити інтриги і не заважати працювати

Вівторок, 12 травня 2009, 13:57

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко закликає політичні сили не дестабілізувати роботу Міністерства внутрішніх справ.

Про це йдеться у заяві Савченка, розміщеній на сайті МВС.

Зокрема, він зазначив, що наразі розповсюджуються "безпідставні твердження про погіршення криміногенної ситуації, суттєве зростання злочинності, збільшення злочинів проти особи, а також те, що міліція не в змозі ефективно протидіяти криміналітету, захистити конституційні права та свободи людей в умовах економічної кризи".

Однак, наголосив Савченко, факти свідчать про інше.

За його словами, за чотири місяці цього року зменшилася кількість зареєстрованих умисних убивств (– 11,6 %), умисних тяжких тілесних ушкоджень (– 18,8 %), у тому числі таких, що спричинили смерть потерпілого (– 34,1 %).

Також зменшилася кількість зґвалтувань (– 15,8 %), ДТП із смертельними наслідками (– 42,2%), крадіжок (– 0,8 %), злочинів, учинених у громадських місцях (– 4,4 %), зокрема на вулицях ( – 2,4 %).

Савченко також зазначив, що у сфері економіки працівники міліції викрили майже 17 тисяч злочинів, серед яких 1,1 тисяча фактів хабарництва, 186 – легалізації (відмивання) доходів, здобутих злочинним шляхом, 3,4 тисяч злочинів, пов'язаних із привласненням, розтратою майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем, 3,6 тисяч – з використанням бюджетних коштів.

У результаті цього було відшкодовано 250 мільйонів гривень, спричинених державі за наслідками економічних злочинів.

Крім того, Савченко додав, що роботу міліції з протидії злочинності в умовах фінансової кризи "схвально оцінюють і пересічні громадяни".

"Тож, незважаючи на політичні інтриги, міліція України й надалі буде самовіддано та ефективно виконувати свої службові обов’язки з протидії злочинності та охорони правопорядку в державі", - заявив заступник міністра внутрішніх справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування