Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив Тимошенко подати план підготовки України до НАТО

Вівторок, 12 травня 2009, 18:24

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розробити проект річної національної програми з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

Указ президента з відповідним дорученням опубліковано на сайті глави держави.

У проекті програми уряд має передбачити заходи на один рік і перспективні заходи на три-п'ять наступних років.

Президент зауважив, що відповідні заходи мають бути спрямовані на ефективне вирішення таких завдань, як забезпечення верховенства права та додержання прав людини і громадянина в Україні, боротьби з корупцією, проведення судової та адміністративної реформ.

Запропоновані заходи також мають підвищити ефективність функціонування інститутів влади для зміцнення політичної і соціальної стабільності в суспільстві, створення конкурентоспроможної, соціально орієнтованої ринкової економіки та забезпечення постійного зростання рівня життя і добробуту населення.

Забезпечення переходу економіки на інноваційну модель розвитку, забезпечення енергетичної та екологічної безпеки – ще одне із завдань заходів програми.

У питанні оборони та державної безпеки необхідно передбачити заходи щодо продовження реформування Збройних Сил України та інших військових формувань з метою забезпечення їх максимальної ефективності та здатності взаємодіяти зі структурами НАТО стосовно підтримання безпеки євроатлантичного простору та боротьби з міжнародним тероризмом.

Серед іншого: здійснення модернізації наявних, розроблення та впровадження новітніх зразків бойової техніки та озброєнь, вдосконалення державного експортного контролю, подальше впровадження системи демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією та правоохоронними органами держави.

З питань ресурсного забезпечення необхідно передбачити заходи щодо вдосконалення системи бюджетного планування оборонних витрат, забезпечення сектору оборони і безпеки України достатніми фінансовими ресурсами, вдосконалення Національної системи координації співробітництва України з НАТО.

З питань безпеки інформації – необхідні заходи щодо створення комплексної системи захисту інформації, яка є власністю держави.

У правовій сфері - в тому числі щодо досягнення відповідності правової системи України принципам, закріпленим угодами, укладеними в рамках Організації Північноатлантичного договору, розроблення правових механізмів співпраці України з НАТО.

Президент доручив уряду забезпечити погодження проекту програми в установленому порядку зі стороною НАТО та внести у двомісячний строк проект на затвердження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування