У Раді не хочуть відставляти Луценка не розібравшись

Вівторок, 12 травня 2009, 19:28

Фракція Комуністичної партії наполягає, щоб перед розглядом проекту постанови про відставку глави МВС Юрія Луценка була заслухана інформація самого міністра про інцидент у Франкфурті-на-Майні.

"Ми за прізвищем людину, коли призначаємо або звільняємо його з посади, не голосуємо", - заявив член фракції КПУ Петро Цибенко.

"На Юрія Віталійовича напала хандра, і він написав заяву", - сказав він, додавши, що фракція наполягає на необхідності розібратися в ситуації.

Так, за словами Цибенко, необхідно мати офіційні документи від німецької сторони для того, щоб знати, чи був такий інцидент, чи ні.

Відповідаючи на запитання, чи буде фракція комуністів підтримувати відставку Луценка, в разі розгляду питання у парламенті, депутат зазначив, що фракція ще не приймала рішення з даного питання.

У той же час фракція Блоку Литвина також наполягає на заслуховуванні, як інформації самого міністра, так і на розгляді офіційних документів від німецької сторони.

"На сьогоднішній день немає жодного офіційного документа про те, що відбулося у Франкфурті-на-Майні", - сказав в інтерв'ю член фракції Олег Зарубінський.

За його словами, Міністерство закордонних справ повинно проінформувати депутатів про те, що насправді сталося в Німеччині.

"Якщо інцидент стався за межами України і пов'язаний з представниками уряду, МЗС повинен надати депутатам інформацію", - сказав Зарубінський.

Разом з тим, на думку парламентарія, якщо б представники різних політичних сил керувалися необхідністю робити висновки на підставі лише офіційної інформації, то подібна ситуація в парламенті не виникла б.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко зазначив, що фракція за жодних умов не підтримуватиме голосування за відставку Луценка.

Така ж позиція і у фракції "Наша Україна - Народна самооборона", заявив її лідер Микола Мартиненко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News