Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку подобаються відносини Києва і Вашингтона

Середа, 13 травня 2009, 08:03

Президент Віктор Ющенко задоволений тим, як розвиваються відносини з новою адміністрацією США, і налаштований на зустріч із президентом Бараком Обамою.

Про це він сказав напередодні в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми виходимо з того, що базовий документ для наших відносин - це Хартія стратегічного партнерства. Кожна україно-американська зустріч базується на реалізації напрямків цієї Хартії. Ми отримали підтримку статусу наших відносин", - зазначив президент.

У той же час, за словами Ющенка, "з приходом нової адміністрації США, коли формуються нові контакти, нові цілі, потрібен час, щоб ці відносини вийшли на нову систему".

Відповідаючи на запитання щодо своєї можливої зустрічі з президентом США Бараком Обамою, Ющенко сказав: "Ми працюємо над цим".

"Ми активно працюємо по лінії Ради національної безпеки і оборони, ми ставимо за мету наповнити новим змістом наші відносини", - зазначив глава української держави.

За словами Ющенка, він не може назвати проблеми у цих відносинах. "Є низка питань, які ми хотіли б прискорити - утилізація ракетного палива, адаптація американського ядерного палива (для АЕС)", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...