Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну ставлять на задвірки і називають "кульгавою незалежністю"

Середа, 13 травня 2009, 09:05

Іспанська газета "Ель Паїс" публікує матеріал про так звані "задвірки Європи, де проживає 75 мільйонів європейців", і включає до них Україну.

При цьому іспанська газета наголошує, що в Україні "ілюзія так званої Помаранчевої революції розвіялась", передає в прес-огляді Радіо "Свобода".

Разом із тим "Ель Паїс" зараховує до "європейських задвірків" Білорусь із "останнім диктатором Європи", Вірменію, яка "перетворилася на вірного слугу Росії", Молдову, яка "загрузла у логіці "холодної війни", Азербайджан зі всевладним кланом Алієвих, а також Грузію, котра "рухається по саморуйнівній спіралі месіанського Саакашвілі".

У цій статті іспанська газета наголошує, що "задкування" ЄС у політиці щодо цих європейських "задвірків" лише "знижує його привабливість і вплив". І це погіршення у виборі засобів щодо "інших європейців", як пише "Ель Паїс", сталося на травневому саміті ЄС у Празі.

Між тим, швейцарська газета "Ле Тан" публікує рецензію на книгу журналістки Ані Добентон під назвою "Українська метаморфоза незалежності", в якій йдеться про сучасну політичну історію України.

Рецензента Антуана Боссара вражають у прочитаній книзі рядки про Помаранчеву революцію, де сказано про "плачевні наслідки цієї неочікуваної перемоги свободи і правової держави та поступову руйнацію мрії".

Тут виділені слова про те, що "цьому у значній мірі сприяв Віктор Ющенко – чесний, але нерішучий і занадто схильний до компромісу, а також заздрісний до успіху своєї політичної конкурентки".

У рецензії відзначається, що авторка книги Ані Добентон була вражена самим піднесенням Помаранчевої революції в Україні, яка, за її словами, стала проявом "суперництва демократичного мурашника інтелектуалів і письменників, що втягував все більш широкі прошарки суспільства, і опору набагато більш могутніх інтересів, котрі користуються безсовісною підтримкою Кремля".

Авторка книги "Українська метаморфоза незалежності", на думку рецензента, виділила основний на сьогодні фон руху до української незалежності: "неприхований тиск з боку Росії, котра до сьогодні не відмовляється від своїх імперських амбіцій, і котра й надалі хоче контролювати свої колишні володіння і втручатися з метою обмежити їхній суверенітет".

У заголовку до рецензії на книгу Ані Добентон газета "Ле Тан" написала: "Україна – кульгава незалежність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування