Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ каже, що "Регіони" роблять "фарс", а потім буде "бойня"

Середа, 13 травня 2009, 11:59

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко наполягає на тому, що головною причиною блокування парламенту з боку Партії регіонів є намір дати можливість президенту розпустити Верховну Раду.

Про це він сказав у середу, коментуючи результати засідання погоджувальної ради.

Кириленко нагадав, що на засіданні розглядалося 3 пропозиції – відкрити засідання і проголосувати за постанову про відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ; голосувати за це питання у таємному режимі; створити спеціальну комісію з цього інциденту.

"Жодна з цих пропозицій не знайшла ні розуміння, ні підтримки в однієї фракції. Чотири фракції підтримали, одна – категорично проти. Коли в самому кінці Литвин запропонував: "Дозвольте мені зайти до зали, поінформувати депутатів про те, що ми ні до чого не домовилися, без відкриття засідання", тут відбулося найнесподіваніше. Партія регіонів по суті погодилася і сказала: "Заходьте до зали, говоріть", - розповів він.

"На що ми сказали: "Якщо так, тоді зрозуміло. Не Луценко потрібен, а 30-ти денний термін, щоб розпустити парламент". На що була майже позитивна відповідь – що нам такий парламент не потрібен", - додав Кириленко.

Він заявив, що фракція БЮТ вважає "фарсом" ситуацію навколо Луценка.

"Задум один – 30 днів і на цьому поховати Верховну Раду і разом з нею уряд. Бо дострокові вибори – це всі на виборах: і уряд, і парламент, і президент. На 8 місяців паралізована країна, вона нікому не потрібна... У нас у повному розпалі буде політична бойня, яка остаточно доб’є державу", - сказав Кириленко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування