Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підготовка до президентських виборів "заморожена"

Середа, 13 травня 2009, 16:35

З 12 травня підготовка до президентських виборів "заморожена" до нового рішення парламенту про дату їх проведення.

Про це заявив суддя Конституційного Суду Іван Домбровський на прес-конференції в середу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "Ліга.net".

Відповідаючи на запитання, чи повинна Центральна виборча комісія в зв'язку з рішенням КС припинити всі дії з підготовки до президентських виборів, Домбровський сказав:

"Відповідно до пункту 3 нашого рішення, воно є обов'язковим для виконання на території України і не може бути оскаржене. Тобто, з 12 травня здійснювати будь-які дії будь-яким органам державної влади на підставі цієї постанови (Верховної Ради "Про призначення чергових виборів президента" від 1 квітня 2009 року), яку визнано неконституційною, буде незаконно. Поки не з'явиться нова постанова, процес фактично "заморожений".

Як відомо, Конституційний Суд визнав неконституційною постанову Верховної Ради про призначення виборів президента на 25 жовтня 2009 року. Відповідне рішення оприлюднив 13 травня голова КС Андрій Стрижак.

Автор конституційного клопотання Віктор Ющенко наполягав на тому, що чергові (після виборів президента, якого було обрано 26 грудня 2004 року і який склав присягу 23 січня 2005 року) вибори президента України мають проводитися і мають бути призначені в останню до 23 січня 2010 року неділю останнього місяця п'ятого року повноважень президента, - тобто, 17 січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування