Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безулик, Терещенко і Добровольська програли каналу "1+1"

Середа, 13 травня 2009, 18:09

Печерський райсуд Києва відмовив колишнім ведучим телеканалу "1+1" Анні Безулик, Людмилі Добровольській та Олесю Терещенку у задоволенні їхнього позову щодо наказу про їхнє скорочення.

Рішення було прийнято на засіданні в середу суддею Оленою Кафідолва, повідомляє "Телекритика".

Третіми сторонами у справі виступає Київська незалежна медіа-профспілка та Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. Позивачів у суді представляла Наталія Петрова, "1+1" - Лариса Варичева, Олександра Ткаченка - Тетяна Ярун.

Як відомо, колишні співробітники "Студії 1+1" Терещенко, Безулик та Добровольська подали позов до Печерського райсуду проти каналу у грудні 2008 року.

Ведучі оскаржували наказ про їхнє скорочення, підписаний гендиректором каналу Олександром Ткаченком, наполягаючи на тому, що зміна редакційної політики каналу являла собою зміну умов роботи, що давало їм право на звільнення із відповідною мотивацією.

Петрова просила задовольнити позовні вимоги, скасувати накази про скорочення екс-працівників "1+1", поновити їх на роботі на їхніх посадах і стягнути зі "Студії 1+1" заборгованість із зарплатні за листопад, грудень та січень загальною сумою.

Зокрема, Безулик - 47 747 грн., Добровольській - 53 377 грн., Терещенку - 43 тис грн.

Також Петрова просила суд зобов'язати відповідачів компенсувати позивачам моральну шкоду, якої вони зазнали через "ігнорування законів України та їхніх прав, передбачених редакційним статутом на випадок зміни редакційної політики та усунення їх від роботи" - по 20 тисяч гривень кожному з відповідачів.

Поки що невідомо, чи мають намір Добровольська, Безулик і Терещенко оскаржувати рішення суду в апеляційній інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...