НІМЦІ ВТОМИЛИСЯ: ДОКУМЕНТИ ПО ЛУЦЕНКУ ПЕРЕДАДУТЬ ГЕНКОНСУЛУ

Середа, 13 травня 2009, 19:41

Прокуратура Франкфурта-на-Майні негайно передасть українській стороні інформацію щодо обставин інциденту за участі голови МВС Юрія Луценка.

Документи, які щойно надійшли з поліції, буде надано генконсулу України у Франкфурті, повідомляє Німецька хвиля.

"Документи по справі Луценка годину тому були передані прокуратурі", - сказав у середу речник поліції Франкфурта-на-Майні Юрґен Лінкер.

У прокуратурі Франкфурта зазначають, що офіційна процедура правової допомоги передбачає передачу інформації через цілу низку інстанцій, що може тривати декілька тижнів.

"Аби якнайшвидше надати українській стороні інформацію у цьому випадку, ми негайно передамо документи генеральному консулу України у Франкфурті, який перебуває з нами у постійному контакті", - сказала речниця прокуратури Доріс Мьоллер-Шой.

Як зазначив Лінкер, прокуратурі переданий протокол затримання, свідчення свідків та дані про завдані правоохоронцям тілесні ушкодження. Щодо складу злочину у діях українського міністра та його сина, у німецької поліції сумнівів немає.

"Йдеться не лише про спротив органам правопорядку, але й про небезпечні тілесні ушкодження і образу гідності", - заявив речник поліції. Однак чи передавати справу до суду, вирішуватиме прокуратура. При цьому вирішальну роль зіграє дипломатичний паспорт Луценка.

"Аеропорт Франкфурта-на-Майні обслуговує 52 мільйони пасажирів на рік. Я працюю у поліції багато років і за всю мою службу такої агресивної поведінки пасажирів я не зустрічав", - зауважив Лінкер.

Коментуючи твердження Юрія Луценка про "захист сина", якого поліцейські нібито раптом схопили за шию, речник сказав: "Поліцейські просто так за шию нікого не хапають".

Раніше в.о. першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко заявляв, що німецька сторона готова передати Україні офіційні матеріали щодо інциденту за участі Луценка тільки за його згоди.

Крім того, міністерство закордонних справ повторно звернулося в посольство Німеччини з проханням надати більше інформації про інцидент з Луценком.

"Деякі аспекти, отриманої від посольства ФРН в Україні інформації вимагають уточнення. У зв'язку з цим МЗС України повторно звернулося у німецьке посольство у цій справі", - сказав прес-секретар МЗС Василь Кирилич агентству "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News