Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича погодилися з Банковою

Середа, 13 травня 2009, 21:33

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович вважає конституційною датою проведення чергових виборів президента 17 січня 2010 року.

Про це він сказав журналістам, повідомляють Українські новини.

"З моєї точки зору, дуже суб'єктивної, котра базується на трьох статтях (Конституції), це - 17 січня (2010 року)", - сказав він, відповідаючи на запитання про конституційну, на його думку, дату таких виборів.

При цьому перший віце-спікер підкреслив, що після визнання Конституційним Судом неконституційним призначення парламенту виборів президента на 25 жовтня Рада повинна призначити нову дату виборів.

"Верховна Рада повинна призначити нову дату виборів і повинна це зробити не на власний розсуд, а на підставі конституційних норм", - сказав він.

На думку Лавриновича, у терміновому призначенні парламентом нової дати президентських виборів необхідності немає, оскільки для цього є достатньо часу, тому що президентська виборча кампанія повинна починатися за 120 днів до дня виборів.

Як відомо, Конституційний Суд визнав неконституційною постанову Верховної Ради про призначення чергових виборів президента на 25 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування