У Ющенка не здивуються, якщо Рада призначить вибори на 32 жовтня

Середа, 13 травня 2009, 22:15

Заступник голови секретаріату президента Ігор Попов вважає легітимною датою проведення президентських виборів 17 січня 2010.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Попов наголосив, що рішення Конституційного Суду про неконституційність призначення Верховною Радою виборів президента на 25 жовтня "є остаточним, і його ніхто ніде не може оскаржувати".

"Я не здивуюся, якщо депутати проголосують за дату 32 жовтня. Вона має приблизно таку ж легітимність, що і 25 жовтня. Звичайно, якщо є настрій на те щоб працювати і дати можливість провести нормальні вибори президента, то треба голосувати за 17 січня", - переконаний він.

"Ця справа була легкою, тому що навіть ті, хто голосував за 25 жовтня, зразу на камери говорили, що насправді вибори мають пройти 17 січня", - заявив Попов.

Він впевнений, що виборці прийдуть на вибори і "явка буде не менше 50%".

Відповідаючи на питання, як змінює фаворитів президентських перегонів скасування дати 25 жовтня, Попов заявив: "Навряд чи це радикально змінює фаворитів".

Водночас, на його думку, у зв’язку з важкою економічною ситуацією, "звинувачувати будуть тих, хто при владі, а не тих, хто в опозиції".

"Можливо це додасть певних шансів новим політичним силам, опозиційним, і зменшить шанси тих, хто при владі", - сказав представник президента у парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування