Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розказав росіянам, що НАТО не цікавить українців

Середа, 13 травня 2009, 22:48

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що "питання вступу України до НАТО не є актуальним і серед пріоритетів українських громадян стоїть далеко не на першому місці".

Про це він сказав під час зустрічі з головою Державної Думи Росії Борисом Гризловим у ході робочого візиту спікера до РФ, повідомляє прес-служба парламенту.

Гризлов зазначив, що "можливість вступу України до НАТО у Росії сприймають дуже негативно".

У відповідь Литвин наголосив, що "цією темою опікуються виключно політики".

За його словами, потрібно припинити говорити на цю тему і подумати про те, як забезпечити безпеку країни, спираючись на принципи Будапештського меморандуму.

Керівник українського парламенту підтвердив свою позицію щодо того, що Україна має бути позаблоковою державою.

Під час обміну думками з російським колегою щодо майбутнього перебування Чорноморського флоту у Криму спікер запропонував враховувати інтереси обох країн.

Обговорюючи питання поглиблення гуманітарних відносин між російським та українським народами, учасники зустрічі торкнулись проблем тлумачення історії та історичних фактів.

Литвин нагадав при цьому, що українські науковці завершили проект щодо видання унікального підручника з історії Росії. Цей проект передбачав також видання російськими істориками подібного підручника, робота над яким знаходиться у стадії завершення.

"Коли ми спілкувались з Борисом Гризловим, то з’ясували, що у нас немає питань, у яких ми б не знаходили спільну позицію в оцінках того, що відбувається у двосторонніх відносинах між нашими країнами", - зазначив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування