У Росію не пустили заступника голови російських українців

Четвер, 14 травня 2009, 11:28

Прикордонна служба Росії не дозволила в'їзд першому заступнику голови Об’єднання українців Росії громадянину України Юрію Кононенку, який повертався до місця постійного проживання в Москві.

Про це в четвер повідомляє правління Об’єднання українців Росії та правління Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

"Представники прикордонної служби ніяк не мотивували свої дії, а лише повідомили, що "компетентними органами РФ в’їзд на територію Росії. Кононенку заборонено". Будь-якої попередньої інформації про наявність такої заборони не було", - йдеться в повідомленні.

"Правління Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії розглядають такі дії державних органів РФ як політичне переслідування активістів українських організацій Росії та висловлюють рішучий протест", - наголошується в заяві.

"Правління ОУР та ФНКАУР вимагають від державних органів РФ чітких і зрозумілих роз’яснень щодо заборони в’їзду Юрію Кононенку на територію РФ і негайного скасування цієї заборони", - наголошується в повідомленні.

Кононенко мешкає в Росії з 1961 року, має виданий в установленому порядку дозвіл на постійне проживання та посвідку на проживання.

У Москві також мешкають його дружина, донька та батьки.

Кононенко є одним з засновників Бібліотеки української літератури в Москві, однак в 2008 році був звільнений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування