Якщо вибори президента будуть до 17 січня, Ющенко розпустить Раду?

Четвер, 14 травня 2009, 11:41

Представник президента в Конституційному Суді Марина Ставнійчук вважає, що президентські вибори, якщо їх призначать на термін до 17 січня 2010 року, будуть достроковими і можуть відбутися тільки одночасно з парламентськими.

Про це вона заявила в коментарі газеті "Комерсант-Україна".

Ставнійчук не сказала, чи відмовиться президент Віктор Ющенко від ідеї одночасних виборів парламенту і президента зараз, після рішення КС про неконституційність призначення виборів президента на 25 жовтня цього року.

"Це питання винятково в компетенції президента України, і він поки ще його не коментував", - зазначила вона.

"Але для мене очевидно, що будь-які президентські вибори, які можуть відбутися в термін до 17 січня 2010 року, вважаються достроковими і такі вибори можуть бути проведені винятково за умов, які раніше були названі президентом (одночасно з парламентськими)", - сказала Ставнійчук.

Як відомо, у середу, 13 травня, Конституційний Суд оголосив прийняте 12 травня рішення про неконституційність постанови Верховної Ради, якою вибори президента були призначені на 25 жовтня 2009 року.

Після того як Верховна Рада ухвалила цю постанову, президент Ющенко оголосив про можливість одночасного проведення парламентських і президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування