Коаліції БЮТ і ПР не буде, Конституції - теж?

Четвер, 14 травня 2009, 12:36

Віце-спікер Микола Томенко не вірить у створення коаліції БЮТ і ПР, а також одночасне проведення дострокових виборів президента і парламенту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Фокусу".

"Як підказує мені інтуїція, і створення нової коаліції, і угода політсил із президентом із приводу подвійних дострокових виборів – усе це поки малореально. Я не вірю в те, що регіонали домовляться з президентом, і не вірю, що вони домовляться з БЮТ", - сказав Томенко.

За його словами, до кінця неясна стратегія, як технічно провести спочатку дострокові парламентські вибори, а потім президентські.

"І в самого президента, мені здається, усе упирається в нерозуміння того, що ж йому робити. Ющенко вирішив очолити фракцію на виборах, але виявилося, що президент не може йти в списку. Потім президент сказав, що їм потрібні нові обличчя в "НУ". Виникла ідея призначити головою партії Віру Ульянченко. Але, при всій повазі до губернатора Київської області, якщо вона очолить партію президента, то це вже криза жанру!", - відзначив Томенко.

"І інший сценарій – створення нової коаліції між ПР і БЮТ – також має складності. У Регіонах багато політиків, які вважають неправильним сьогодні ділитися владою з БЮТ. Їм приносять чергове опитування, де Янукович на першому місці, і вони вирішують, що краще помучитися ще півроку, але потім контролювати владу цілком", - вважає Томенко.

Що стосується спільної Конституції ПР і БЮТ, то, на думку віце-спікера, історія з Конституцією закінчилася, і до президентських виборів змін ніхто вносити не буде.

"Партія регіонів чисто психологічно ніколи б і не пішла на те, щоб скасувати прямі президентські вибори. Справа навіть не в недовірі політсил одна до одної, а в цьому статусному для регіоналів моменті: що це, мовляв, буде парламентська республіка, де президент узагалі третя особа. Януковича частина його оточення переконала, що сьогодні він №1 у рейтингу, а йому підсовують третю посаду, і це нечесно", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи може з'явитися в списку БЮТ Віктор Медведчук, Томенко заявив: "Я визначив для себе пріоритети. І якщо, умовно кажучи, у нашому списку з'являться Медвудчук або ті люди, з якими в мене був серйозний конфлікт, мене в цьому списку не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування