Ющенко доручив Тимошенко створити робочу групу з модернізації труби

Четвер, 14 травня 2009, 14:50

Президент Віктор Ющенко доручив утворити робочу групу щодо модернізації газотранспортної системи України.

Про це сказано в указі Ющенка про заходи з реалізації спільної заяви за результатами міжнародної конференції ЄС – Україна щодо модернізації ГТС, повідомляє прес-служба президента.

Так, Ющенко доручає утворити робочу групу з моніторингу реалізації спільної заяви за результатами конференції, поклавши на неї "здійснення моніторингу виконання заходів з модернізації газотранспортної системи України".

Робоча група також має здійснювати щоквартальні подання президенту "узагальненої інформації про хід виконання цих заходів та пропозицій щодо вдосконалення відповідної роботи".

Ющенко також доручив Кабінету Міністрів подати у тижневий строк пропозиції до персонального складу робочої групи та розробити та затвердити у місячний строк заходи з реалізації Спільної заяви ЄС – Україна щодо модернізації ГТС.

При цьому уряд має передбачити: визначення порядку залучення замовників, підрядних організацій та інвесторів до виконання проектів з модернізації ГТС, проведення попередніх консультацій і визначення потенційних партнерів, у тому числі інвесторів, визначення особливостей розроблення та затвердження технічних завдань і попередніх кошторисів на реалізацію інвестиційних проектів.

До кінця 2009 року Кабмін має здійснити підготовку і затвердження техніко-економічних обґрунтувань та уточнених кошторисів на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС, укладення договорів між замовниками, інвесторами і виконавцями інвестиційних проектів.

Крім того, уряд має щомісячно подавати інформацію про хід виконання заходів з реалізації спільної заяви ЄС – Україна щодо модернізації ГТС.

Державному комітету телебачення та радіомовлення також доручено "забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації процесу модернізації української газотранспортної системи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування