Черномирдін про Росію: Коли вступаємо, обов`язково на щось наступимо

Четвер, 14 травня 2009, 15:02

Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що в Росії ще немає чіткого уявлення, що таке ініціатива "Східне партнерство".

Про це посол сказав журналістам, відповідаючи на запитання про можливу участь Росії у проектах "Східного партнерства".

"Ми ще не дуже чітко уявляємо, що таке "Східне партнерство". Все чогось придумуємо, все до чогось приміряємося, ні, щоб нормально жити, працювати, співробітничати, вступаємо кудись", - сказав він.

"Нам, Росії, вступати не пристало. Коли починаємо вступати, обов`язково на щось наступимо, тому краще не вступати", - сказав Черномирдін.

Як повідомлялося, 13 травня посол Російської Федерації при ЄС Володимир Чижов на прес-конференції в Брюсселі висловив сумніви у життєздатності "Східного партнерства".

"За 10 років, впродовж яких я маю відношення до співпраці з ЄС, я зрозумів, що те, що не підтримується фінансово, не літає високо. 600 млн. євро на 6 країн на 6 років – дуже небагато", - сказав Чижов.

20 березня Європейська Рада (саміт глав держав і урядів країн-членів ЄС) схвалила новий проект "Східне партнерство", направлений на посилення відносин зі східними країнами-сусідами ЄС.

Інавгураційний саміт "Східного партнерства" відбувся 7 травня у Празі. До участі в ініціативі запрошені Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова і Україна.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування