Уряд домагається повернення облгазів до держвласності

Четвер, 14 травня 2009, 15:05

Уряд працює над питанням повернення обласних газів у державну власність.

Про це заявив у четвер міністр палива та енергетики Юрій Продан, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Продана, в такому випадку обласні газорозподільчі компанії працюватимуть стабільно та безперебійно, а послуги надаватимуть за справедливими тарифами.

"Ми звертаємось до власників, які не в змозі ефективно управляти підприємством та не можуть забезпечити гідний рівень соціального захисту працівників: не зволікаючи, терміново здійснити всі процедурні заходи щодо повернення газорозподільних мереж в управління держави. Це дасть змогу забезпечити в повному обсязі виплату заробітної платні працівникам галузі та ефективно управляти газовим господарством", - заявив міністр.

За словами Продана, акції протесту працівників газових господарств з вимогою підвищити тарифи на їхні послуги "організовані приватними власниками облгазів, серед яких є і ті, хто мав безпосереднє відношення до непрозорих схем поставок газу в Україну".

"Сьогодні акції протесту працівників не мають нічого спільного з фактичним фінансовим станом облгазів, які отримують достатній прибуток від своєї діяльності, але, на жаль, не спрямовують його на виробничо-технологічні потреби, а також виплату заробітної платні своїм працівникам", - додав Продан.

Підтвердженням того, за його словами, є факт недоплати коштів з боку облгазів до НАК "Нафтогаз України" лише за перший квартал 2009 року у сумі 2,8 млрд. грн.

На думку міністра, профспілки повинні ставити питання не уряду, міністерству чи НКРЕ, а безпосередньо власникам компаній, про що неодноразово наголошувалось під час зустрічей галузевих профспілок з керівництвом Мінпаливенерго.

"Ми цінуємо і поважаємо важливу та відповідальну роботу працівників облгазів, але стояти з транспарантами та гаслами треба не під стінами Кабміну, а біля вікон власників облгазів, які маніпулюють стосунками зі своїми колективами та профспілками і ганебно використовують їх для приховування своїх прибутків", - заявив Продан.

Міністр палива та енергетики також нагадав, що позиція уряду є чіткою: на сьогодні підстав підвищувати тарифи на газ для населення немає. Продан заявив, що Кабмін наполегливо доводитиме цю точку зору до Нацкомісії регулювання електроенергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...