Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко навіщось кличе Януковича обговорити фінплан "Нафтогазу"

Четвер, 14 травня 2009, 16:31

Президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, голова Національного банку Володимир Стельмах і лідер Партії регіонів Віктор Янукович 18 травня обговорять зміни фінансового плану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це повідомив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Роман Жуковський.

"На думку президента, необхідно, щоб уряд оцінив ті зміни, які необхідно внести у фінансовий план НАКу й представило їх до розгляду на черговому засіданні антикризової групи вищого рівня... у складі президента, прем'єра, спікера Верховної Ради, лідера опозиції й голови Національного банку", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Зокрема, зі слів Жуковського, фінпланом "Нафтогазу" не передбачено оплату поставок російського газу за рахунок авансу за транзит, а отже, він має потребу в коригуванні.

"Очевидно, що вже фінансовий план НАКу не відповідає дійсності", - підкреслив він.

Крім того, Жуковський зазначив, що здійснення зазначених платежів за рахунок авансу за транзит свідчить про те, що "Нафтогаз" не може одержати необхідні для розрахунку за газ кошти за рахунок продажу газу на внутрішньому ринку.

Він зазначив, що у зв'язку з цим необхідно вносити зміни в тарифну політику.

Як відомо, у березні Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план "Нафтогазу" на 2009 рік із профіцитом 3,8 млрд. гривень.

Цей профіцит не враховує коштів, необхідних для закачування природного газу в підземні сховища на опалювальний період 2009-2010 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування