Україна отримала гроші МВФ

Четвер, 14 травня 2009, 19:04

Другий транш кредиту МВФ, у розмірі близько 2,8 млрд. доларів США, 12 травня 2009 року був отриманий Україною на рахунки Нацбанку.

Про це повідомляє сайт Мінфіну.

"Частина другого траншу у розмірі 1,5 млрд. доларів США була спрямована безпосередньо до держбюджету для фінансування зовнішніх боргових зобов’язань уряду", - йдеться у повідомленні.

"В результаті перегляду програми "стенд-бай" урядом, економічна політика нашої держави на 2009 та 2010 роки зазнала змін. Зокрема, вона націлена на те, щоб мінімізувати макроекономічний вплив кризи, одночасно забезпечуючи підґрунтя для відновлення економічного зростання та подальшого скорочення інфляції", - наголосили у мінфіні.

Згідно з повідомленням, "дії уряду в рамках програми будуть зосереджені на трьох основних напрямах".

Одним із напрямків є фіскальна політика, "що дасть змогу широко задіяти автоматичні стабілізатори та покривати видатки на реструктуризацію банківської системи, одночасно утримуючи дефіцит на рівні, що відповідатиме наявним обсягам фінансування".

Також це послідовне запровадженні гнучкого режиму обмінного курсу для того, щоб "пом’якшити вплив на економіку зовнішніх шоків" і комплексна реструктуризація банківського сектора, "що спрямована на відновлення фінансової стабільності та зростання кредитування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...