У НУ-НС хочуть ввести новий податок для автомобілістів

Четвер, 14 травня 2009, 20:21

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, згідно з яким пропонується ввести податок на пальне з власників транспортних засобів.

Авторами законопроектів є депутати від НУ-НС В’ячеслав Коваль, Борис Тарасюк і Олександр Чорноволенко, повідомляє сайт Верховної Ради.

"Законопроектом передбачається встановлення податку з власників транспортних засобів шляхом сплати податку з кожного літру пального, придбаного власниками транспортних засобів під час заправлення цього засобу", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Депутати пропонують "обчислювати середній розмір податку з власників транспортних засобів на підставі даних Держкомстату шляхом поділу загальної річної суми надходжень до бюджету від податку з власників транспортних засобів за попередній рік на загальну кількість літрів пального, реалізованого споживачам за попередній рік, з урахуванням коефіцієнту, який враховує інфляційні процеси".

На думку депутатів, це "дасть можливість мати надходження до Державного бюджету на наступний рік не менше як і за попередній рік".

"Основним завданням законопроекту є недопущення будь-яких проявів дискримінації до всіх власників транспортних засобів, а також встановлення реального податку, який не залежатиме ні від об’єму двигуна автомобіля та його вартості, а тільки від кількості реально спаленого пального", - йдеться у пояснювальній записці.

"Зрозуміло, що чим більше об’єм двигуна, тим більше буде спалено пального, тим більше будуть податкові відрахування, але при цьому за умови, якщо цей автомобіль рухається, а не стоїть в гаражі, на стоянці або на ремонті", - наголошують депутати.

На думку депутатів, "принцип сплати податку, який закладено в чинному законі про податок з власників транспортних засобів та не відповідає Конституції, згідно якої всі громадяни, незалежно від їх, у тому числі, і майнового стану, мають рівні конституційні права і є рівні перед законом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування