Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко у Швейцарії замовив слівце за візи

П'ятниця, 15 травня 2009, 09:37

Україна сподівається на оптимізацію процесу видачі віз для українських громадян у зв’язку з приєднанням Швейцарії до Шенгенської зони.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом Швейцарської Конфедерації Гансом-Рудольфом Мерцом у Керзатці, повідомляє УНІАН.

За словами Ющенка, між Україною та Швейцарією існував ліберальний візовий режим, але у зв`язку із приєднанням Швейцарії до Шенгенської зони українська сторона сформувала пропозиції щодо оптимізації процесу оформлення віз.

Президент висловив сподівання, що Швейцарія розгляне ці пропозиції і прийме позитивне рішення.

Крім того, Ющенко зауважив, що між Україною та Швейцарією склались дружні відносини і немає політичних проблем.

Він також висловив задоволення динамікою торговельно-економічних відносин, зауваживши, що лише за минулий рік товарооборот між двома країнами зріс у 2,5 рази.

Водночас, Ющенко зазначив, що в ході своєї зустрічі з швейцарським колегою вони відзначали, що потенціал співробітництва двох країн ще не вичерпаний.

У свою чергу, Мерц також наголосив на гарних відносинах між двома країнами. Він зауважив, що дві країни об`єднує не лише географічна подібність, зокрема, наявність гір, але й те, що країни не є членами ні НАТО, ні Євросоюзу.

Він підтвердив готовність Швейцарії і надалі допомагати Україні на різних рівнях.

У ході прес-конференції Ющенко повідомив, що передав офіційне запрошення президенту Швейцарської Конфедерації відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування