Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали обіцяють блокувати трибуну до виборів

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:01

Народний депутат від Партії регіонів Микола Джига заявив, що його фракція буде наполягати на відставці міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і блокувати роботу парламенту аж до дострокових виборів.

"В іншому випадку Рада працювати не буде аж до дострокових виборів. Подивіться, скільки часу вже не працює парламент через такого міністра", - заявив Джига в інтерв'ю "Делу".

На питання, які в нього докази провини Луценка, Джига нагадав, що більше 36 років пропрацював у структурі МВС, і в Німеччині в нього залишилося багато друзів, у тому числі й у поліції.

"Я подзвонив (не буду говорити кому) і запитав: "Це правда, що написала газета "Більд"?" На що одержав позитивну відповідь", - сказав він.

"До речі, у мене є офіційна відповідь МЗС України, у якій говориться, що німецька сторона не може дати повну інформацію без згоди Луценка. Це дає привід припускати, що в Німеччині порушено кримінальну справу. І в рамках її проведення є процедура, відповідно до якої інформація про інцидент без згоди однієї зі сторін процесу не може бути розголошена", - заявив депутат.

Джига не виключив можливість після відставки глави МВС притягнення до кримінальної відповідальності Луценка за гріхи, по яких у липні минулого року вносили подання про його звільнення з посади.

"Як я вже говорив, він роздав 51 пістолет цивільним особам, зробивши це за державний рахунок. Я знаю практично усіх, хто одержав від нього пістолети "Глок", ціна яких — не одна тисяча гривень за одиницю. Є серед них і люди, які сидять у парламенті. Була порушена кримінальна справа, проводилося розслідування. Але суд її припинив", - нагадав депутат.

"Юрій Луценко за державні гроші в період 2005-2006 років неодноразово по своїх справах літав за кордон, у Крим. У підсумку налітав на півмільйона гривень. Генпрокуратура порушує кримінальну справу, а суди знову усе закривають. Не виключено, що Луценко лобіював інтереси фірми "Українські новітні телекомунікації", де працює його дружина. При ньому органи МВС підключилися до мобільного зв'язку саме через цю компанію", - додав він.

На уточнення, чи буде розглянуте питання про притягнення до відповідальності Луценка чи ні, Джига заявив, що цього заздалегідь не може сказати навіть слідчий, що порушує кримінальну справу.

"Але приводи для розгляду є. На запит слідчої комісії ВР Рахункова палата дала дуже негативний висновок, що стосується використання коштів, які надходять на спецрахунки МВС за надання послуг громадянам. Висновки прямо вказують на махінації по лінії Департаменту ДАІ, Департаменту ресурсного забезпечення, Державної служби охорони і паспортного управління", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...