Ахметов дивується, чому його соратник не сидів у камері і 10 секунд

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:06

Член фракції Партії регіонів, власник футбольного клубу "Шахтар" Рінат Ахметов заявив, що не має наміру купувати Луганський футбольний клуб "Зоря" і різко відгукнувся про свого соратника Віктора Тихонова.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів щодо слів Тихонова про нібито намір Ахметова купити "Зорю", повідомляється на сайті "Шахтаря".

Також депутата попросили прокоментувати невдоволення Тихонова поведінкою Ахметова в 2005 році і тим, що той побажав уряду якомога скоріше здолати кризу.

"Я дуже хочу, щоб у кожній родині був достаток, щоб кожен громадянин України мав достойну роботу, достойну заробітну плату і гідне життя. Тому я хочу, щоб уряд переміг кризу", - почав Ахметов.

"Що стосується пана Тихонова, якщо він бажає, щоб криза перемогла Україну, нехай про це публічно скаже. Якщо криза здолає Україну - це означає ріст безробіття і бідність", - додав він.

Щодо своєї поведінки в 2005 році Ахметов заявив: "Моя совість чиста перед однопартійцями, а головне - перед собою".

"У 2005 році, я думаю, ви всі прекрасно пам'ятаєте, як проти мене фальсифікували кримінальні справи, проти моєї родини фальсифікували кримінальні справи", - нагадав депутат.

"Були обшуки з бронетранспортерами, близький друг Борис Колесніков знаходився у в'язниці. Якби я з кимсь домовлявся, усього цього не було б", - наголосив Ахметов.

При цьому депутат зазначив, що він поважає факти: "По тій самій справі пан Тихонов проходив з Євгеном Петровичем Кушнарьовим, царство йому небесне (справа про сепаратизм)".

"Кушнарьов був заарештований, знаходився в камері десять діб і оголосив голодування. Тихонов не знаходився там і десяти секунд. У мене питання: чому та сама кримінальна справа, але при цьому один знаходився 10 діб у камері, а інший не знаходився і десяти секунд?", - запитав Ахметов.

"Відповідь одна: тому що в Кушнарьова були совість і гідність. А Тихонов біг швидше, ніж гончак, домовлявся з усіма, щоб врятувати свою власну шкіру", - заявив депутат.

Про можливу покупку "Зорі" Ахметов заявив: "Це маячня божевільного, щоб я її коментував. Моїм клубом завжди був і буде донецький "Шахтар".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування