Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ вважають, що судді не ризикнуть втручатися у вибори президента

П'ятниця, 15 травня 2009, 12:52

Член комітету парламенту з питань правосуддя й один із провідних юристів Блоку Юлії Тимошенко Андрій Портнов прогнозує мінімальний вплив судів на вибори президента.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Власть денег".

"Думаю, що президентські вибори – це дуже серйозно, тому суди будуть на них впливати мінімально. Суди можуть активно використовуватися, коли мова йде про вибори місцевої районної влади. На виборах же президента, думаю, судді не ризикнуть втручатися в політику", - сказав Портнов.

Депутат допустив можливі оскарження в регіонах за конкретними виборчими комісіями, однак спрогнозував, що такі дії системно не вплинуть на результати виборів президента.

"Під судами я маю на увазі насамперед Вищий адміністративний суд, що є судом першої й останньої інстанції з виборів. Хоча, думаю, ми обов'язково це змінимо законодавчо в найближчі дні", - додав Портнов.

Водночас депутат поскаржився на те, що суди дуже часто під тиском з боку різних органів влади й посадових осіб приймають політичні рішення, а система дисциплінарних стягнень практично не працює.

Як відомо, 1 квітня Верховна Рада призначила чергові вибори президента на неділю, 25 жовтня, однак 12 травня Конституційний Суд визнав неконституційною відповідну постанову Верховної Ради.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування