У Ющенка гнуть свою лінію щодо виборів президента

П'ятниця, 15 травня 2009, 13:17

Верховна Рада має затвердити нову дату чергових президентських виборів президента – 17 січня 2010 року, заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

"Відповідно до пункту 7 частини 1-ї статті 85 Конституції України до повноважень парламенту належить призначення виборів президента у строки, передбачені Основним Законом", - наголосив він, цитує прес-служба президента.

При цьому Пукшин додав, що чергові вибори президента проводяться в останню неділю останнього місяця п’ятого року повноважень глави держави.

Він підкреслив, що за Конституцією строк повноважень президента України обчислюється з моменту складення ним присяги народу на врочистому засіданні Верховної Ради.

"Урочисте засідання відбулося 23 січня 2005 року", - нагадав Пукшин.

Заступник глави секретаріату президента зауважив, що до компетенції парламенту належить визначення не будь-якої дати, а по-суті визначення дати виборів президента згідно з чинною редакцією Конституції.

"Будь-яке посилання на стару редакцію є некоректним", - наголосив він.

"Верховна Рада зобов’язана затвердити нову дату чергових президентських виборів", - підкреслив Пукшин, коментуючи рішення Конституційного Суду про неконституційність парламентського рішення про проведення виборів 25 жовтня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...