Тимошенко назвала умови для аверсу "Одеса-Броди"

П'ятниця, 15 травня 2009, 18:52

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що нафтопровід "Одеса-Броди" може бути запущений в аверсному режимі лише після досягнення домовленостей з постачальниками і споживачами нафти.

Про це вона заявила на прес-конференції у п’ятницю, коментуючи указ президента Віктора Ющенка про невідкладність заходів з реалізації проекту Євро-Азійського транспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса-Броди", запущеного в аверсному режимі.

"Безумовно, нафтогін мусить бути повернутий (в аверсний режим), має працювати в аверсному режимі у той момент, коли виявиться така структура, яка готова буде постачати нафту для його роботи. А з іншого боку – коли будуть покупці у Європі такої нафти, коли будуть нафтопереробні заводи в ЄС і Україні, які будуть технологічно підлаштовані під цю нафту", - сказала Тимошенко.

"Це достатньо важка процедура – як знайти нафту, яка буде прокачуватися у цьому напрямку, а найголовніше – це споживачі. Без споживачів куди нафту качати? Тому що заводи в більшості своїй працюють на іншу якість і на інші марки нафти", - додала вона.

При цьому Тимошенко зазначила, що уряд готовий і працює над запуском цього нафтопроводу в аверсному режимі.

"І коли всі ці умови складуться, точніше коли ми їх складемо, тоді працюватиме у правильному напрямку "Одеса-Броди", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування