Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія домовилася з Італією пустити ще більше газу в обхід України

П'ятниця, 15 травня 2009, 19:13

Голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер і головний виконавчий директор італійської Eni Паоло Скароні підписали другий додаток до меморандуму про взаєморозуміння і подальші кроки по реалізації проекту "Південний потік".

Документ підписано у присутності прем'єр-міністрів двох країн Володимира Путіна і Сильвіо Берлусконі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ передбачає збільшення потужності морської частини "Південного потоку" з 31 до 63 млрд кубометрів, а також регулює питання маркетингу газу в рамках проекту.

Путін за підсумками підписання повідомив журналістам, що питання маркетингу газу має вирішуватися усіма учасниками проекту.

"Питання маркетингу газу має вирішуватися не тільки Eni і "Газпромом", але і всіма учасниками проекту", - сказав він.

Російський прем'єр також зазначив, що реалізація такого проекту, як "Південний потік" буде сприяти стабільності європейського газового ринку, оскільки пов'язує споживачів і продавців газу.

"У сьогоднішній ситуації на світових ринках той, хто робить енергоресурси, може поставляти їх куди завгодно. А якщо ми будуємо багатомільярдні проекти, то ми прив'язані до наших споживачів. Це забезпечує стабільність на європейському ринку", - сказав Путін.

Зі своєї сторони Берлусконі підкреслив, що Росія "є дружньою країною, яка жодного разу нас не підводила".

"Європейський союз має сам вжити заходи, щоб забезпечити такого роду відносини з РФ, щоб не було проблем із поставками", - заявив він.

Крім того, Путін зазначив, що "Газпром" обговорює питання, пов'язані з маркетингом поставок газу в рамках проекту "Південний потік", із усіма його учасниками, а не тільки з італійською компанією Eni.

Після переговорів з Берлусконі журналісти задали Путіну питання, чи врегулювали "Газпром" і Eni розбіжності, що стосуються маркетингу постачань.

"Що стосується маркетингу постачань, то ми обговорюємо цю тему не тільки з Eni. Це питання вирішується з усіма учасниками проекту - Грецією, Болгарією, іншими країнами, які можуть до нього приєднатися", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування