Мін'юст скаржиться на залякування суддів "регіоналами"

Субота, 16 травня 2009, 08:55

Міністерство юстиції заявляє про тиск з боку ряду народних депутатів фракції Партії регіонів на суддів Апеляційного господарського суду Києва в ході розгляду справи про ліквідацію ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

Про це йдеться в листі першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука на адресу голови Верховної Ради та генпрокурора, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до листа, депутати Іван Мирний, Олександр Волков, Олексій Журавко та ряд невстановлених осіб до початку розгляду справи прибули в суд і заблокували службовий кабінет в. о. голови суду Сергія Бондаря, а також погрожували йому і вимагали забезпечити винесення судового рішення на користь "УкрГаз-Енерго".

"Депутат Мирний увірвався в зал судового засідання, де мала розглядатися зазначена справа, необгрунтовано звинувачував в упередженні судову колегію, а також секретаря судового засідання. Депутат Журавко за допомогою депутатів Мирного і Волкова намагався викрасти матеріали судової справи", - йдеться в листі.

Крім того, зазначається в ньому, Мирний "своїми діями і висловлюваннями чинив тиск і залякував представників НАК" Нафтогаз України ", співробітників Мін'юсту та Мінпаливенерго при виконанні ними службових обов'язків, пов'язаних з представленням інтересів зазначених органів в ході розгляду справи".

З метою припинення незаконних дій депутатів до приміщення суду були викликані співробітники районного відділу міліції.

На думку Корнійчука, такі дії нардепів порушують депутатську етику, а також несуть ознаки злочину, передбаченого ст. 376 ККУ (втручання в діяльність судових органів).

У зв'язку з цим перший заступник міністра юстиції звертається до Литвина та Медведька з проханням вжити необхідних заходів, щоб подібний тиск на органи судової влади з боку вищевказаних депутатів не відбувався в майбутньому.

Як відомо, Господарський суд Києва 1 жовтня 2008 року виніс ухвалу про припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову НАК "Нафтогаз України".

"УкрГаз-Енерго" оскаржило цю ухвалу. Апеляційний госпсуд Києва на засіданні 14 травня 2009 року переніс розгляд справи про припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" на 18 травня.

"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року, є спільним підприємством "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування