Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони виводило мільйони, купуючи паливо за завищеними цінами

Субота, 16 травня 2009, 10:16

Договори про закупівлю нафтопродуктів для потреб армії, укладені Міністерством оборони в 2008 році, передбачають закупівлю палива за цінами на третину вищими від роздрібних.

За підрахунками Головного контрольно-ревізійного управління, загальну суму завищено на 54,3 мільйона гривень, повідомляє "Дзеркало тижня".

Йдеться про три укладені Міноборони договори від 31 березня 2008 року і договір від 24 квітня 2008 року. Постачальниками палива для військових за завищеними цінами стали ТОВ "Інтертрейд Ойл", ТОВ "Фінанс менеджмент", ТОВ "Гепард" і ТОВ "Торговий дім "Слов'янська група".

Так, у ТОВ "Гепард" Міноборони купило бензин А76 за ціною 6,40 гривень, тоді як у роздрібі він коштував 4,78 гривень, бензин А95 і дизельне паливо - по 7,15 при роздрібній вартості 5,30.

За наявності достатньої кількості підприємств, що виробляють бензин і дизельне паливо, всі відібрані для співпраці посередники не мають ніякого стосунку до НПЗ.

Деякі з цих компаній пов’язані через своїх засновників з фірмами, що надавали послуги з організації харчування солдатів.

У серпні 2008 року матеріали ГоловКРУ щодо неефективності використання коштів при закупівлі Міноборони паливно-мастильних матеріалів витребувала за зверненням віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова Генпрокуратура.

У грудні Генпрокуратура відзвітувала: "За висновками фахівців ГоловКРУ, ціни за укладеними Міністерством оборони договорами постачання паливно-мастильних матеріалів завищено на загальну суму 54,3 млн. гривень".

"Відтак керівництвом оборонного відомства не забезпечено виконання вимог ст. 7 Бюджетного кодексу України стосовно ефективного використання бюджетних коштів", - йшлося у звіті.

Однак в цьому ж листі на ім’я віце-прем’єра генпрокурор Олександр Медведько вказав, що "в акті перевірки не наведено фактів спричинення шкоди (збитків) державі унаслідок дій службових осіб Міністерства оборони" і "отже, підстав для прийняття рішення у порядку ст. 97 КПК України щодо порушення кримінальної справи не вбачається".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...