Пинзеник дивується витримці українців - найгірше попереду

Субота, 16 травня 2009, 12:11

Спад ВВП у першому кварталі 2009 року перевищив масштаби спаду навіть у період інфляції.

Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

"За приблизними секторальними прикидками, моя оцінка спаду першого кварталу – 20-22% ВВП. Такого різкого спаду ніхто не очікував", - зауважив екс-міністр.

"Прогноз, який я робив на початку року, був оптимістичнішим, але навіть за найпесимістичнішими сценаріями не очікувався такий різкий спад", - наголосив він.

На думку Пинзеника, "країна переживає найстрашніший період". "Таких масштабів спаду не було навіть у період інфляції", - додав він.

При цьому екс-міністр зауважив, що дивним є те, що суспільство так легко сприймає дуже серйозні потрясіння, які відбуваються в країні.

"Очевидно, в наших людей є певний запас міцності. Очевидно, ми недооцінили масштаби тіньової економіки, які допомагають людям виживати, а багатьом - і пристосовуватись", - зазначив Пинзеник.

"Однак багато людей живуть лише на офіційну зарплату, й інших каналів доходів у них немає. Тому по цих людях криза дуже боляче вдарила. І, на жаль, це ще не останній удар, тому що, по-перше, запаси проїдаються, а по-друге, підстав очікувати, що ми вже пройшли найгірші часи, на мій погляд, немає", - наголосив Віктор Пинзеник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування