Міноборони пустило на вітер 42 мільйони

Субота, 16 травня 2009, 12:34

Міністерство оборони витратило на електроенергію для приготування харчування для солдатів 66 мільйонів гривень, тоді як рахунків підприємцям, що забезпечують харчування, було виставлено лише на 23,9 мільйона гривень, повідомляє "Дзеркало тижня".

Так, наприклад, Міноборони у вересні-грудні 2008 року і січні-лютому 2009 року сплатило ТОВ "Мезон-К", яке надає послуги з харчування, 6,6 млн. гривень на "комунальні послуги і енергоносії".

Хоча фактично підприємством за цей же період спожито комунальних послуг на загальну суму 2,9 млн. гривень, зауважує видання.

При цьому ні в одному з договорів, укладених між департаментом держзакупівель і суб’єктами підприємницької діяльності щодо надання послуг з харчування, які діяли в 2008 році і продовжених на 2009 рік, не визначено порядок і умови оплати спожитих енергоносіїв і комунальних послуг.

Подібна ситуація приводить до того, що комерційні структури відмовляються компенсувати Міноборони використану ними електроенергію.

Зокрема, ТОВ "Мезон-К" не підписує з підрозділами Міністерства оборони договір про відшкодування вартості спожитих комунальних послуг, мотивуючи це тим, що вимоги щодо відшкодування комунальних платежів взагалі не було в тендерній документації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування