"НСНУ" хоче відкрити списки ще до виборів президента

Субота, 16 травня 2009, 13:32

"Народний союз "Наша Україна" виступає за внесення змін до Конституції та запровадження системи відкритих виборчих списків.

"Наша Україна" переконана, що створити необхідні передумови для національного поступу, збалансувати та упорядкувати інститути влади, аби вони були спроможні працювати на суспільство, можна лише шляхом конституційних змін", - йдеться у заяві політради партії.

"І ці зміни повинні відображати не поодинокі політичні інтереси та амбіції, а політичний консенсус і національні пріоритети Української держави та її громадян", - наголошується у ній.

Саме тому "Наша Україна" виступає "за необхідність внесення змін до Конституції України і поділяє позицію, висловлену у проекті змін до Основного Закону, внесеного до Верховної Ради президентом Віктором Ющенком".

"Наша Україна" підтримує позицію президента щодо демократичності механізму запровадження змін до Конституції, "а це означає, що питання всенародного референдуму є ключовим і беззаперечним етапом на шляху до Нової Конституції".

Крім того, "Наша Україна" заявляє, що вона "послідовно виступає за запровадження системи відкритих виборчих списків, яка надає виборцю можливість підтримати не лише політичну партію, але й того чи іншого кандидата, впливаючи на обрання свого конкретного представника".

"Наша Україна" вимагає кардинального перегляду виборчих систем, які застосовуються на місцевих виборах.

Партія переконана, що "реформування виборчого законодавства необхідно здійснити ще до проведення чергових виборів президента".

"Консервування чинного виборчого законодавства лише сприятиме реалізації авторитарних прагнень деяких політиків та їхніх кишенькових політичних проектів, а в підсумку може призвести до узурпації влади в Україні та втрати її демократичного характеру", - вважають в "НСНУ".


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування