Міноборони роздає землі в обхід аукціону?

Субота, 16 травня 2009, 20:49

Міністерство оборони замість проведення передбачених законом аукціонів з продажу військового майна передає землі, раніше зайняті військовими містечками, на користь місцевої влади, повідомляє "Дзеркало тижня".

Зокрема, в листі від 14 жовтня 2008 року на ім’я голови Чорноморської сільради Комінтернівського району Одеської області Удалова міністр оборони Юрій Єхануров дає згоду на відмову від землекористування майже 96 га земель Міноборони, велика частина яких знаходиться в прибережній зоні і є високоліквідним активом.

При цьому міністр не бере до уваги того, що на цих землях знаходяться об’єкти нерухомого військового майна, зокрема спортивно-оздоровчий табір для дітей військовослужбовців.

Аналогічна ситуація має місце в Севастополі, де міністр оборони в двох листах від 11 червня 2008 року відмовляється на користь міської влади від майже півсотні гектарів земель.

При цьому низка листів керівника військового відомства від 3 грудня 2008 року були відправлені під одним номером 220/4557. В них, зокрема, йшлося про відмову від 2,2 гектарів землі в Харкові, 1,1 га - у Львові, 2 га - в Борисполі, 5 га - у Броварах та 4 га - в Ірпені.

Деякі з "відмовних" ділянок були включені до переліку Кабінету міністрів для продажу на аукціоні, а інші не можуть бути визнані зайвим військовим майном, оскільки знаходяться на території діючих військових частин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування