У Тимошенко розказали, як "швидко пристосувалися" до кризи

Неділя, 17 травня 2009, 10:21

Віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря заявив про поступовий вихід країни з кризи.

Про це він сказав у ході інвестиційної презентації України "Адаптація українських банків та промисловості до нових економічних викликів" під час бізнес-форуму у рамках офіційного візиту до Великої Британії, повідомляє прес-служба уряду.

"Підсумки січня-квітня засвідчили, що попри погіршення основних умов розвитку зовнішнього середовища, українська економіка витримала шоки світової кризи і досить швидко до них пристосувалася, що, в тому числі, пов’язано з реалізацією чіткої антикризової програми уряду", - підкреслив Немиря.

Віце-прем'єр зазначив, що до позитивних ознак, які свідчать про поступовий вихід з кризи, слід віднести уповільнення скорочення обсягів промислового виробництва за підсумком січня-березня, тенденції у зовнішній торгівлі, "заспокоєння" валютного ринку та уповільнення інфляційної динаміки протягом лютого-квітня.

Немиря поінформував учасників форуму про стан розвитку економіки України, про адаптацію українських банків та промисловості до нових економічних викликів та про заходи уряду, спрямовані на подолання наслідків світової фінансової кризи.

За його словами, в рамках антикризових заходів для стабілізації банківської системи уряд і Нацбанк забезпечують впровадження комплексної стратегії розв’язання проблемних питань банків.

Зокрема, він назвав такі заходи: запровадження програми рекапіталізації банків, підтримка ліквідності, стимулювання кредитування, відновлення довіри населення до банківської системи, сприяння добровільній реструктуризації неприйнятного рівня заборгованості підприємств та домогосподарств.

Віце-прем‘єр наголосив, що ці кроки та підтримка, яка надається Україні з боку міжнародних фінансових організацій, створюють передумови для найскорішого відновлення фінансового сектору економіки.

Немиря також поінформував учасників форуму про співпрацю України з такими фінансовими інституціями як Світовий банк і МВФ та закликав ЄБРР взяти приклад МВФ щодо допомоги відновити економіку України.

"Ваш технічний досвід та фінансова допомога у відновленні нашої банківської системи та ключових галузей економіки є визначальною", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування