У КС вважають, що одночасні вибори поки неможливі. Але це поки

Неділя, 17 травня 2009, 20:03

Голова Конституційного Суду Андрій Стрижак заявив, що згідно з чинним законодавством провести одночасні дострокові парламентські та президентські вибори неможливо.

Про це він сказав в ефірі ICTV.

"В принципі, немає нічого такого, що може бути неможливим. Але для цього має бути законодавча база. Якщо взяти два закони – про вибори президента та про вибори Верховної Ради – це дійсно неможливо. Там зовсім різні терміни", - заявив глава КС.

"Для того, щоб це все звести, потрібно внести зміни, і цілком вірогідно можна провести", - сказав він.

Також, відповідаючи на питання, якою має бути дата президентських виборів після рішення КС про визнання неконституційною постанову парламенту про призначення виборів на 25 жовтня, Стрижак зазначив: "Я знаю дату, але я не можу оприлюднити, тому що це прерогатива парламенту".

"Парламент повинен розібратися, почитати уважно Конституцію, і вирахувати, що таке остання неділя останнього місяця п’ятого року повноважень", - сказав голова КС.

Крім того, коментуючи питання про існування у Конституційному Суді більшості президента або іншої політичної сили, Стрижак заявив: "Згідно з Конституцією, Україна одна з небагатьох держав світу, де формується КС таким чином: 6 суддів призначає президент, 6 - Верховна Рада і 6 – з'їзд суддів".

"Де тут більшість? Для більшості по закону потрібно 10 голосів. Тому казати про чиюсь більшість – це просто намагання пояснити тою чи іншою причиною наші рішення", - наголосив він.

"Останнім часом ми приймаємо рішення не 10 голосами, а 14-15. Всі судді, які голосують, президентські? Це наївно звучить", - зазначив Стрижак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News