Кучма каже, що новий президент має "допомогти" парламенту розпуститься

Неділя, 17 травня 2009, 20:50

Екс-президент Леонід Кучма заявив про необхідність проведення дострокових парламентських виборів після чергових президентських.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Будь-який новий президент, який прийде, повинен обов'язково звернутися до народу і сказати: дорогі друзі, якщо все залишиться так, як є, країну очікують більш серйозні процеси. Треба йти на дострокові вибори", - зазначив екс-президент.

"Якщо цей парламент добровільно не погодитися, значить допомогти, щоб цей парламент пішов", - зазначив Кучма.

Він вважає, що новообраний президент має "звернутися до людей, щоб вони підтримали ту політичну силу, від якої він буде, щоб у нього дійсно була можливість через парламент проводити потрібну політику".

У той же час, Кучма зазначив, що "не можна допустити дострокові парламентські вибори" до президентських.

"Розпустити парламент - це означає бажання влади використовувати адміністративний ресурс, який у неї є. Тільки після президентських виборів", - заявив екс-президент.

Коментуючи ситуацію в державі, він заявив: "Мені здається, за останні роки відбулася деградація держави. Влади як такої в країні немає. Існує загроза розпаду країни, і не треба це замовчувати".

"Повернувся назад ленінський лозунг, що кухарка може керувати державою. От у нас, на превеликий жаль, на багатьох рівнях влади кухарки. Вони не здатні бачити стратегію розвитку країни", - сказав Кучма.

"Те містечкове, що було під час Помаранчевої революції, і всі ці роки, воно все залишилося, вони не стали розумнішими за цей час", - заявив екс-президент.

"За такий короткий проміжок часу опустити економіку до такого рівня - це треба бути надто талановитими людьми. Не сильна рука має бути, а розумна рука. Точніше навіть розумна голова, яка не повинна думати, як зберегти своє крісло", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування