Кучма хоче бачити, "де у нас найбільші діри"

Неділя, 17 травня 2009, 21:07

Екс-президент Леонід Кучма наполягає на необхідності всенародного обрання президента.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Я за парламентсько-президентську модель, але ні в якому разі, щоб президент обирався у парламенті", - заявив екс-президент.

"Мене дивувало, що практично до самого останнього моменту йшли переговори між Партією регіонів і БЮТ зробити таку модель правління. Мене дивувала така позиція Партії регіонів", - зазначив він.

Коментуючи заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про необхідність всенародного обрання президента, він сказав: "Слава Богу, що дозріли, інакше це була би зрада національних інтересів".

У той же час, Кучма вважає, що "треба дати можливість допрацювати уряду".

"Вони кажуть, що у них є коаліція в парламенті. Пускай дійсно до виборів допрацюють і покажуть, на що вони здатні. Хоча ми їх можливості добре знаємо", - сказав він.

Крім того, Кучма закликає опублікувати дані про падіння виробництва.

"Якщо сьогодні треба показати країні, який у нас бюджет, так треба дійсно винести його в парламент і показати, щоб люди бачили, де у нас найбільші діри", - сказав екс-президент.

"Ми ж просто ховаємо. Якщо пішли від оголошення помісячно падіння ВВП, сказали поквартально, так уже давно квартал закінчився. Ми не показуємо, яке падіння ВВП", - заявив він.

"Я розумію, чому бюджет не хочуть показати. Тому що ручне управління, роби з ним що хочеш", - підкреслив Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News