Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антикризову нараду може зіпсувати газове питання?

Понеділок, 18 травня 2009, 08:18

У президента Віктора Ющенка у понеділок має відбутися нарада вищих посадових осіб держави, на яку запрошено прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, голову Національного банку Володимира Стельмаха та лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Головним питанням наради має стати обговорення єдиного загальнонаціонального антикризового плану, і виконання положень меморандуму з Міжнародним валютним фондом, нагадує Радіо "Свобода".

Місяць тому Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного антикризові законопроекти, прийняття яких необхідне для відновлення співпраці з МВФ. Тоді за відповідні законопроекти закликав проголосувати депутатів і президент, проте пропрезидентські депутатські групи "За Україну" та "Єдиний центр" не голосували.

Відтак голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що розгляд антикризової програми відбудеться лише після того, як закінчаться необхідні переговори - інакше розгляд цього питання може призвести до посилення протистояння у парламенті.

Депутат з фракції "НУ-НС" Андрій Парубій каже, що пакет антикризових заходів, запропонований урядом, викликає багато зауважень у парламентарів.

"Урядовий пакет антикризових законів весь час міняється. Уряд весь час подає різного плану документи", - каже він.

Так само критично ставиться до урядової антикризової програми депутат від Партії регіонів, екс-прем’єр-міністр Анатолій Кінах:

"Так звана антикризова програма, яка в парламенті знаходиться з грудня 2008 року, це по суті набір декларацій. Без ресурсного інвестиційного наповнення, без визначення чітких пріоритетів вона не дасть жодних результатів. І це якраз має бути основою розмови з метою виходу на консолідовані дії по подоланню дуже глибокої кризи, яка є безпрецедентною".

За словами Кінаха, Україна – чи не єдина в Європі держава, яка не має комплексної антикризової програми.

Тим часом, оглядачі припускають, що зустріч у президента може завершитися без конструктивного результату, а звестися до обміну звинуваченнями. Особливо, якщо почнеться обговорення газових домовленостей.

Попервах прес-служба президента повідомила, що глава держави на нараді має намір порушити питання про необхідність перегляду укладених у Москві газових контрактів. Проте невдовзі, виступаючи на прес-конференції в Швейцарії, Ющенко зауважив, що вимагає не перегляду домовленостей, а лише ефективнішого їх виконання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...