Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Інформацію про бійку "Більд" отримав з України

Понеділок, 18 травня 2009, 10:42

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що німецька газета "Більд" отримала інформацію про інцидент в аеропорту Франкфурту від українських журналістів.

"Більду" повідомив український кореспондент, який отримав інформацію з секретаріату президента. У свою чергу, секретаріату доніс МЗС, а йому - посольство України в Німеччині. Журналіст, не одержавши підтвердження інформації в МВС, звернувся, очевидно, до своїх знайомих у жовтій німецькій пресі", - сказав Луценко в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"На другий день перебування у Франкфурті, коли вже летів в Корею, бачили одного чоловіка з професійною фотокамерою, який фіксував наш відліт. І вже тоді я зрозумів, що стався витік", - додав він.

На питання, хто цей журналіст, Луценко відповів: "Я б не хотів називати його прізвище. Він працює в інтернет-виданні".

На запитання, як співачка Руслана стала свідком інциденту, Луценко відповів, що вона була у складі делегації - її запросила корейська сторона, але вона пройшла на літак раніше.

"Не думаю, що треба вплутувати Руслану - вона сиділа в літаку і нічого не бачила. Вона бачила наш обід, але не сам конфлікт з німецькою поліцією", - сказав він.

Луценко також у чергове спростував інформацію про те, що в "Борисполі" він вживав алкоголь.

"Та не було ніякої горілки в "Борисполі"! Я пив чай і каву з першим секретарем посольства і послом Кореї в Україні!", - сказав він.

На питання, чи готові підтвердити це в посольстві, Луценко відповів:

"Так дізнайтеся в посольстві! Якщо чесно, то мені вже дзвонив корейський посол і пропонував підтвердити, що я нічого не пив в "Борисполі". Але я відмовився. Послухайте, як мене, українського міністра внутрішніх справ, захищатиме посол Кореї на території України? Це була б ганьба!"

Луценко також зазначив, що останні кілька днів перебуває в стані депресії через інцидент.

"Так, це правда. Я і заяву писав у такому стані, і останні два дні не зустрічався зі своїми заступниками. Я був пригнічений і не бачив виходу, коли чую вибачення від земельної поліції, а тут же федеральна поліція це спростовує. Коли на чорне кажуть біле, коли нікого не цікавить правда, а всі тільки копаються у здоров’ї сина", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування