Ющенко: "Нафтогаз" заборгував 59 мільярдів

Понеділок, 18 травня 2009, 16:10

Президент Віктор Ющенко стверджує, що кредиторська заборгованість НАК "Нафтогазу України" складає 59 мільярдів гривень.

Про це повідомив журналістам у понеділок спікер Володимир Литвин, коментуючи вранішнє засідання високопосадовців у глави держави.

"Обговорювалася ситуація у "Нафтогазі". Президент називає цифру, що кредиторська заборгованість сягає 59 мільярдів, прем’єр категорично заперечує цю цифру. І, звичайно, позиція президента полягає в тому, що програли газові переговори і ведемо країну до краху", - сказав він.

Також, за словами Литвина, на засіданні у Ющенка обговорювалося питання вжиття Україною антикризових заходів у фінансовій та банківській системах на виконання підписаного меморандуму з МВФ.

"У червні має прибути місія і якщо буде виконуватися меморандум, то мова буде йти про наступний транш. Йшлося про те, що насамперед треба змінити функції наглядової ради НБУ, зробити їх, по суті справи, технічними і прийняти закон щодо оприлюднення інформації про власників банків, бо може бути така картина, коли власники банків і ті, хто брали кредити – одні й ті самі особи", - додав Литвин.

За його словами, на момент його від'їзду з секретаріату президента, високопосадовці продовжували обговорювати дані питання, оскільки засідання досі триває.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...