БЮТ погрожує Фірташу криміналом

Понеділок, 18 травня 2009, 17:50

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови ВРУ про створення тимчасової слідчої комісії по розслідуванню зміни власника телеканалу "Інтер".

Про це йдеться в заяві першого заступника голови фракції БЮТ у Верховній Раді Андрія Кожем’якіна.

За його словами, ТСК повинна встановити правду про те, яким чином у телеканалу "Інтер" з’явилися "нові власники з сумнівних олігархічних кіл".

"Сьогодні, діяльність телеканалу "Інтер" повністю суперечить демократичним принципам свободи слова і плюралізму думок. Якщо за часів Кучми свободу слова намагались задушити цензурою, то те, що відбувається сьогодні на телеканалі "Інтер" - це відверта наруга над свободою слова, над вільною пресою, знущання над телеглядачами", - нагадав він.

"Найбільшу тривогу викликає те, що кожна інформаційна програма, кожне політичне шоу на каналі "Інтер" переслідує єдину мету – посіяти паніку, зруйнувати стабільність в суспільстві підірвати довіру до інститутів влади. Якщо раніше найганебнішим явищем були "темники", то сьогодні телеканал "Інтер" діє за принципами пропаганди Гебельса. При чому один з його власників посідає керівну посаду в СБУ, а інший, Дмитро Фірташ, оголошений у розшук в сусідній державі." - наголосив народний депутат.

Кожем’якіну прикро, що "колись потужний канал, який любили і поважали мільйони українців перетворився на зливний бачок бруду проти Уряду та особисто прем’єр-міністра і відстоює інтереси злочинних угрупувань, діяльність яких, ставить під загрозу енергетичну безпеку нашої держави".

Кожем’якін наголосив, що БЮТ буде ставити питання про створення ТСК у вівторок 19 травня на пленарному засіданні Верховної Ради.

"Діяльність ТСК допоможе Генпрокуратурі у справі щодо продажу акцій каналу "Інтер" та обставин смерті колишнього власника каналу Ігоря Плужникова та в найкоротші терміни встановить всю правду про сумнівну об орудку", - запевнив він.

"І, якщо дійсно права власності на телеканал «Інтер» були здобуті незаконним шляхом, то теперішнім власникам не вдасться уникнути кримінальної відповідальності", - запевнив депутат.

Як відомо, БЮТ вже більше місяця добивається створення комісії по телеканалу Інтер.

В 2004 році на Інтері було чи не найбільше засилля темників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування